dimarts, 21 de febrer del 2012

Com escalfa el microones?

El forn microones no emet calor, utilitza les propietats de les ones electromagnètiques per escalfar els aliments.

La peça més important del microones és el magnetró, l'aparell que transforma l'energia elèctrica en ones electromagnètiques.

La majoria dels aliments, com nosaltres, contenen grans quantitats d'aigua. Les molècules d'aigua es comporten com petits imants que giren i giren al ritme del camp magnètic que creen les microones. Aquest moviment frenètic de les molècules d'aigua aconsegueix que l'aliment s'escalfi i, fins i tot, quedi cuit.

Per què no es poden escalfar els metalls al microones? És saludable cuinar amb el microones? Per què no ens cremem si hi estem al costat? Qui el va inventar?...


Segur que alguna vegada t'has fet aquestes preguntes, potser podràs trobar-hi resposta en algun dels llocs següents:

Imants i xocolatines: vet aquí el microones
El microones (funcionament i curiositats)
El forn que cou a la velocitat de la llum
Per què l'aigua escalfada amb microones es comporta diferent?

Feu servir els comentaris per respondre o proposar més dubtes i curiositats.

1 comentari:

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Espanya de Creative Commons