dimarts, 13 de març del 2012

Fukushima, un any després

Diumenge passat es va complir un any des del terrible terratrèmol i tsunami que va assolar la costa est del Japó. Coincidint amb l'aniversari, el programa 30 minuts va emetre el reportatge Fukushima, a un pas de l'abisme que relata els dies posteriors a la catàstrofe.


"Fa un any, la fallida de la central nuclear de Fukushima, arran del tsunami, va estar a punt de desembocar en una gran catàstrofe nuclear. Testimonis i protagonistes directes ens expliquen minut a minut la batalla per impedir-ho."



Després de veure el reportatge, comenta...
  • A Catalunya, al voltant d'un 20% de l'energia que consumim prové d'una central nuclear (font). Els riscos de l'energia nuclear han quedat molt clars al reportatge però... quins avantatges té? podem prescindir de l'energia nuclear? quines alternatives tenim?
  • On són les centrals nuclears més properes? ens afectaria un accident com el de Fukushima?
  • ...i tu? com haguessis reaccionat de ser el president del Japó, un dels treballadors de la central o el pilot de l'helicòpter?

8 comentaris:

  1. Jo crec que un dels grans avantatges de l'ús de l'energia nuclear és la relació entre la quantitat de combustible utilitzat i l'energia obtinguda. Un altre avantatge és que els combustibles fòssils permeten una obtenció d'energia molt concentrada.

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. ·Els aventatges de la energia nuclear es la gran cuantitat que s'aconsegueix, a Catalunya fem servir un 20% de la energia nuclear, i obviament pudem prescindir de aquesta energia fent servir energies renovables.

      ·Al Baix Camp, i si, ens afectaria.

      ·Si fos el president, un pilot o un traballador faria el mateix que han fet. Excepte en el cas dels taballadors, yo hauria alliberat els gasos nocius y nuclears abans.

      Elimina
  3. Bueno aquesta gent com veiem esta molt preparada aixo ens indica que nosaltres també tenim que esta preparats, perquè no tinguem risc d'aquest tipus de gravetat no significa res, perquè com veiem la naturalesa fa el que li dona la gana, la meva opinió es fer edificis amb una estructura mes forta.

    Susana:)

    ResponElimina
  4. 1. Jo crec que l'energia nuclear també té una petita quantitat d'avantatges que pels riscos que em vist actualment els oblidem. El principal avantatge és la capacitat de produir energia elèctrica comparada amb altres fonts. Un altre podria ser la relació entre la quantitat de combustible utilitzat i l'energia obtinguda que es també un gran avantatge. També considero que si que podríem prescindir de l'energia nuclear igual que després del desastre de Fukushima, Alemanya, locomotora econòmica d'Europa, ha renunciat a l'energia nuclear.

    2. Les centrals més properes a Barcelona serien a Vandellós o a Ascó on jo crec que potser si sigues un accident com el de Fukushima si que ens afectaria una mica ja que si en aquest van tenir que deshabitar 30km de territori a nosaltres també ens afectaria.

    3. Com a president de Japó hagués reaccionat de la mateixa manera ja que as de protegir el teu país i com el primer ministre que al veure que no li explicaven la veritat en un dels problemes va decidir anar a investigar-ho, jo hagués actuat amb la mateixa decisió de salvar el meu país ja que podria haver anat a pitjor.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Encara que l'energia nuclear té molts riscos, també en té d'avantatges i el principal avantatge de l'energia nuclear és, sens dubte, la capacitat de produir energia elèctrica comparada amb altres fonts de producció d'energia. Per aquesta ràpida producció es pot obtindre un estalvi en transports, residus, etc.

    La central més propera es Vandellós on si hi hagués un accident similar o igual al de Fukushima jo crec que ens afectaria d'una manera mes violenta, ja que nosaltres no tenim tants riscos a patir un accident d'aquestes característiques i que per aquest motiu no estem molt bé preparats con Fukushima.

    Sincerament no sé con hauria reaccionat, però si per un casual em passes sempre intentaria protegir al meu país i sobretot demanaria mil disculpes per no haver estat a l'altura de la tragèdia.

    ResponElimina
  7. Un tsunami amb onades de fins a 10 metres escombra el litoral del nord-est del país després d'un tremolor de magnitud 8,9, el més fort en 140 anys.

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Espanya de Creative Commons