dissabte, 3 de març del 2012

El Facebook



Facebook: És la web més famosa del món, que es va crear l'any 2004 que pertany a la empresa Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi.


El Facebook ha estat bloquejat intencionadament en països com el PakistanSíria, la Xina, el Vietnam o l'Iran. També és usual trobar-lo bloquejat en llocs de treball per impedir que els treballadors hi perdin el temps.


La popularitat del lloc web ha fet augmentar les crítiques sobre el seu funcionament, que se centren especialment en qüestions de privadesai contingut inadequat. La gran quantitat de dades personals i imatges obliga a incrementar progressivament els protocols de privacitat per impedir l'accés no desitjat de terceres persones a les pàgines de cada usuari.



1 comentari:

  1. Pot ser una eina útil si s'utilitza amb seny, ja que gràcies a aquesta xarxa social, es poden trobar amics que fa molt de temps que no veus i també es pot utilitzar com a eina de treball, pels qui busquen feina, opinar sobre assumptes polítics entre tots, (universalment parlant), o simplement per assabentar-nos de notícies actuals arreu del món, per mitjà d'aquesta xarxa, etc.
    Com pot semblar una eina molt interessant, sofisticada, i amb molt de potencial. També pot ser una eina de distracció per al nen/a a l'hora d'estudi, o una eina de comunicació amb persones mal intencionades. Des del punt de vista d'aquella persona, li facilitarà molt a l'hora de trobar informació privada de persones innocents que no saben el perill al que s'exposen a les reds socials, concretament el facebook, on actualment el 20% de tot el món l'utilitza. En conclusió, el que fem amb el facebook depen de nosaltres, ja que tant pot beneficiar de manera personal o de treball i perjudicar de la mateixa forma. Cal doncs que prenguem precaucions i tinguem molta consciència abans d'entrar en al món de les xarxes socials, ja que un cop has entrat és molt difícil sortir-ne.

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Espanya de Creative Commons