dilluns, 12 de març del 2012

Ordinadors a 20€

La fundació Raspberry Pi, una organització sense ànim de lucre britànica, ha treballat per construir un ordinador econòmic per a que joves estudiants s'apropin a la informàtica arreu del Món. Per fer-ho l'ha despullat de tots els elements que no fossin del tot imprescindibles. El resultat és una placa de 45g i del tamany d'un telèfon mòbil dissenyada per treballar amb SO lliures.


La  Raspberry Pi  incorpora 256MB de memòria RAM no ampliables, 2 ports USB per a ratolí i teclat, connectors d'antena i àudio, un port HDMI per connectar amb el monitor, port Ethernet i ranura SD que ha de fer les funcions de disc dur.
En termes generals, el rendiment de l'equip seria similar a un Pentium II a 300MHz amb gràfics molt millorats.

...i tot per només 20€!!

Veieu un dels equips funcionant amb el SO OpenELEC:




L'èxit de la proposta ha estat tan gran que ja en poques hores es van esgotar les unitats, la fundació va haver de canviar els seus servidors per poder satisfer l'allau de connexions a la seva pàgina web i  Raspberry Pi es va convertir en una de les cerques més importants al món superant, per uns minuts, fins i tot a Lady Gaga!


1 comentari:

  1. Jo crec que parlant econòmicament és impressionant, ja que només per 20€ un ordinador és molt ecònomic i rentable i un gran avanç en la economia actual.Però per la meva opinió crec que actualment tothom té un ordinador portàtil en que te'l pots emportar a qualsevol lloc i treballar-hi, en canvi el raspberry si manques de teclat, pantalla i ratolí no pots treballar tant mateix com en un ordinador de taula però un gran avanç per la tecnologia!

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 Espanya de Creative Commons